قارچ پوستی گربه / ریزش مو سکه ای گربه / علائم قارچ پوستی گربه اصفهان

قارچ پوستی گربه / ریزش مو سکه ای گربه / علائم قارچ پوستی گربه اصفهان

زمان تقریبی مطالعه: 16 دقیقه

 ۵ علامت بیماری قارچ پوستی گربه‌ها + روش‌ درمان

یکی از بیماری‌های رایج در بین حیوانات خانگی مخصوصاً گربه‌ها، قارچ پوستی است. قارچ پوستی گربه سطح داخلی و خارجی پوست حیوان را درگیر می‌کند و در نهایت باعث ایجاد عفونت شدید برای او می‌شود. همچنین، قارچ پوستی یک بیماری مشترک گربه با انسان است. گربه‌ها، قارچ پوستی خود را به انسان‌ها و دیگر حیوانات منتقل می‌کنند و باعث به خطر افتادن جان آن‌ها می‌شوند. به همین دلیل، شناخت کامل این بیماری، علائم، راه‌های درمان و پیشگری از آن برای هر سرپرست گربه‌ای ضروری است.

قارچ پوستی گربه چیست؟

قارچ گربه، به فرایند انگلی که توسط هاگ تولید می‌شود می‌گویند. قارچ پوستی گربه تغذیه خودش را با جذب کردن املاح و مواد معدنی از بدن گربه بدست می‌آورد. به صورت معمول، گربه از سه طریق بلع، چشایی و پوست دچار عفونت قارچی می‌شود. عفونت قارچی در گربه ممکن است هم سطحی باشد و هم کل بدن گربه را درگیر کند. بیایید در ادامه به علل بروز بیماری قارچ پوستی در گربه بپردازیم.

۵ علت بروز قارچ پوستی گربه

  1.  ارتباط و معاشرت با حیوانات مبتلا به قارچ پوستی
  2.  بدن ضعیف گربه و جذب این بیماری
  3.  وجود زخم روی بدن گربه‌ها و جذب بیماری از طریق این زخم‌ها
  4.  تماس با مدفوع حیوانات آلوده به قارچ پوستی
  5.  بازی با خاک‌هایی که به قارچ آلوده هستند

۵ علائم قارچ پوستی گربه

علائم شایع قارچ پوستی در گربه، به نوع و حجم عفونت بستگی دارد. ما در این جا رایج‌ترین علائم را بررسی می‌کنیم:

  1.  خارش پوست بدن گربه
  2.  التهاب و قرمزی پوست حیوان
  3.  ریزش موی گربه و کم‌پشت شدن آن
  4.  چرب شدن پوست
  5.  وجود کیست در بدن حیوان

علائم قارچ پوستی گربه در انسان

قارچ‌های گربه در برخی افراد، به‌طور ویژه کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، ممکن است باعث ایجاد عفونت شود.  این نوع عفونت اصولاً از تنفس یا مخاط گربه به انسان منتقل می‌شود. علائم قارچ پوستی گربه در انسان می‌تواند تنفسی، عصبی یا عوامل دیگر باشد.

در چه زمانی باید با دامپزشک مشورت کنیم؟

قارچ پوستی گربه هر چه زودتر شناسایی شود بهتر و راحت‌تر درمان خواهد شد. چنانچه نتوانید از وجود بیماری به سرعت مطلع شوید و زمان زیادی از وجود بیماری بگذرد، ممکن است در سراسر بدن گربه پخش شده و منجر به مرگ او شود. بنابراین، هر زمان که علائم قارچ پوستی را در گربه خود مشاهده کردید بهتر است به سرعت با یک دام‌پزشک مشورت کنید.

انواع قارچ پوستی گربه

قارچ در گربه‌ها و عفونت ناشی از قارچ، انواع متفاوتی دارد و می‌تواند پوست و سایر اندام‌های بدن را به سرعت درگیر کند. اولین نوع بیماری قارچی، درماتوفیت در گربه‌ها است. این بیماری توسط قارچ‌های درماتوفیت ایجاد می‌شود. قارچ‌های درماتوفیت به دلیل تمایل و علاقه‌ای که به پوست گربه دارند، روی پوست ناخن خود را جاسازی کرده و پوست حیوان را عفونی می‌کنند. قارچ‌های درماتوفیت به کراتین سطح پوست و مو حمله کرده و سبب ریزش مو، خارش، ایجاد لکه و دیگر مشکلاتی پوستی می‌شوند. این بیماری با دارو‌های ضد قارچ پوستی درمان خواهد شد.

گربه بیمار

قارچ درماتوفیت گربه

این نوع بیماری قارچ پوستی گربه، باعث سست شدن ریشه مو‌ها، ریزش شدید مو و قرمزی مو خواهد شد. اگر گربه شما نیز دارای علائم گفته شده در بالا باشد، باید از دیگر حیوانات او را دور نگه دارید تا باعث ابتلای دیگر حیوانات نشود. بیایید در ادامه انواع قارچ درماتوفیت را به شما معرفی کنیم.

  • میکروسپوروم کنیس:‌ این نوع قارچ شایع‌ترین و اصلی‌ترین علت کچلی در گربه‌ها است. قارچ میکروسپوروم در گربه‌های جوان به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن آن‌ها به وفور دیده می‌شود. این قارچ به سرعت از گربه‌ها به یکدیگر انتقال پیدا کرده و چشم و گوش گربه را به شدت درگیر خواهد کرد. میکروسپوروم کنیس از دسته قارچ‌هایی است که سرعت انتقال آن بسیار زیاد بوده و تمامی حیوانات مبتلا به این نوع قارچ باید در اسرع وقت درمان شوند.
  • میکروسپوروم جیپسئوم: این نوع قارچ بیشتر در درون خاک وجود دارد. چنانچه گربه شما به این قارچ مبتلا شود، کل بدن و مو‌های او دچار کچلی خواهد شد.
  • تریکوفیتون: این نوع قارچ را بیشتر موش‌ها به گربه‌ها منتقل می‌کنند و پوست سر و بدن گربه را دچار آسیب می‌کند.
  • اسپوروتریکوس: خوشبختانه این نوقع قارچ پوستی گربه، بسیار کمیاب و نادر است. اما باید مراقب باشید چرا که این نوع قارچ نیز به راحتی و در طی مدت زمان بسیار کمی منتقل خواهد شد. نشانه‌های اسپوروتریکوس می‌تواند وجود ضایعه‌های پوستی، آبسه و ترشحات مایعی شکل در سطح پوست باشد. گربه‌هایی که به این نوع قارچ مبتلا هستند باید سریعاً نزد دام‌پزشک رفته و مراحل درمان خود را آغاز کنند.
  • قارچ مالاسزیا گربه: یکی از التهاب‌های رایج پوستی در گربه‌ها، درماتیت است. مالاسزیا یکی از مخمر‌هایی که باعث به وجود آمدن التهاب یا درماتیت می‌شود. عفونتی که ناشی از مخمر مالاسزیا است نادر و کمیاب است، اما اگر گربه‌ها آسیب دیده باشند نیازمند مراقبت و درمان تخصصی هستند.
  • کریپتوکووزیس: یک بیماری مشترک بین انسان و گربه است. این بیماری از طریق حس چشایی گربه وارد بدن او شده و منجر به ایجاد عفونت خواهد شد. از علائم قارچ پوستی گربه از این نوع، می‌توان به کوری، تشنج و فلج گربه اشاره کرد.
  • رینوسپوریدیوز: این نوع بیماری بسیار مشابه قارچ کریپتوکوکوسه است. به صورت جامع‌تر در این بیماری، پوست گربه تحت تأثیر قرار گرفته و صدمه می‌بیند.

تمامی موارد بالا انواع رایج قارچ پوستی گربه هستند. باید با توجه به علائم گربه به نوع آن پی برد. تشخیص درست نوع قارچ پوستی در روند درمان گربه تأثیر زیادی دارد.

قارچ پوستی در قسمت گوش گربه

خطرناک‌ترین عفونت قارچی، قارچ گوش گربه است. اگر شما حیوان خود را به موقع درمان نکنید، عفونت گوش میانی را تحت تأثیر قرار داده و باعث مرگ گربه می‌شود. توصیه می‌کنیم این علائم را جدی گرفته تا شاهد نابودی حیوان خانگی خود نباشید.

روش تشخیص ابتلا گربه به قارچ پوستی

علائم بیماری‌های مختلف در گربه‌ها با سایر بیماری‌ها تا حد زیادی مشابه است. بنابراین، نمی‌توانید فقط از روی علائم و ظاهر جسمی گربه مطمئن شوید که آیا گربه به قارچ پوستی مبتلا است یا خیر؟ برای شناخت بهتر نسبت به ابتلا گربه به بیماری قارچ، بهتر است از دام‌پزشک کمک بگیرید. دام‌پزکشان از اشعه نود ماوراء بنفش کمک گرفته و وجود بیماری را مشخص می‌کنند. در مواقعی اشعه ماوراء بنفش جوابگو نخواهد بود و دامپزشک ملزم است از روش نمونه‌برداری کمک بگیرد.

درمان قارچ پوستی گربه

اگر عفونت قارچ حاد نباشد، طی گذر زمان خود به خود درمان خواهد شد. اما اگر میزان عفونت در گربه به حد زیادی برسد باید به صورت جدی‌تری درمان را شروع کنید. در اکثرا موارد برای درمان قارچ پوستی نیاز به دام‌پزشک و نسخه‌های دارویی است. در حین درمان لازم است بسیار صبور باشید. درمان قارچ پوستی در گربه‌ها می‌تواند بین ۲ تا ۴ ماه زمان ببرد و در موارد حادتر بین ۶ تا ۱۲ ماه زمان نیاز است. در حین درمان حال گربه را بهتر درک کرده و تا بهبودی کامل گربه صبور باشید.

اگر قسمت نازکی از پوست گربه دچار قارچ یا بیماری پوستی شده باشد، دامپزشک برای او کرم و لوسیون مخصوص به پوست تجویز می‌کند. در طی مصرف شاهد بهبودی قارچ روی پوست گربه خواهید بود. اگر قصد دارید از کرم و لوسیون‌های ضدقارچ برای گربه خود استفاده کنید می‌بایست حتماً از دستکش‌های یکبار مصرف استفاده کرده و از تماس دست با محل موردنظر و کرم خودداری نمایید. چنانچه کرم روی پوست گربه تأثیری نگذارد، دامپزشک ناچار است تا دارو‌های ضدقارچ را برای او تجویز کند.

روش‌های پیشگیری از قارچ پوستی گربه

بهداشت دستشویی گربه: در نظافت خاک گربه و محل زندگی او توجه کامل را داشته باشید. تمیزی و نظافت حرف اول را در پیشگیری از بیماری‌های پوستی می‌زند.

کوتاه کردن ناخن: ناخن‌های گربه‌ها را به دلیل باکتری موجود در زیر ناخن، هر هفته کوتاه کنید. برای گرفتن ناخن گربه می‌توانید از آرایشگاه گربه هم کمک بگیرید.

حمام کردن گربه: هرچند ماه یک بار گربه خود را با شامپو‌های ضدعفونی‌کننده شست‌و‌شو دهید.

قرنطینه حیوانات بیمار: حیوان خانگی خود را از دیگران حیوانات آلوده با قارچ، دور نگه دارید تا باعث انتقال بیماری به آن‌ها نشوید.

چکاپ ماهانه: در صورت ابتلا به قارچ روند درمان را کامل طی کرده و تا چند ماه، او را برای چکاپ نزد دام‌پزشک ببرید.

لازم به ذکر است سلامتی گربه صرفاً مربوط به حال جسمی خود گربه نیست. تمیزی و سالم بودن حیوانات خانگی برای خود انسان نیز مفید است.


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

این مطالب را از دست ندهید

بیماری کشنده دیستمپر سگ علائم و پیشگیری
تفاوت واکسن های چند گانه ( پلی والان ) سگ ها چیست؟
پاروو ویروس سگ / پاروا ویروس سگ / parvovirus
تعرفه واکسیناسیون سگ و گربه ۱۴۰۳/ تعرفه واکسن سگ / تعرفه ...
عقیم سازی گربه اصفهان / عقیم کردن گربه اصفهان
تعرفه عقیم سازی سگ و گربه سال ۱۴۰۳
کوتاه کردن ناخن گربه / گرفتن ناخن گربه
کیسه مقعدی سگها / روش تخلیه کیسه مقعدی سگ
آماده کردن سرلاک جوجه عروس هلندی/ طرز تهیه سرلاک
آموزش جای دستشویی به سگ / آموزش محل ادرار و مدفوع به سگ

دیدگاهتان را بنویسید